Janari Ekologikoa
Janari ekologikoa geroz eta gehiago saltzen hari da supermerkatuetan eta denda ekologiko geroz eta gehiago irekitzen hari dira gaur egun. Baina arazo bat gertatzen ari zaigu, pentsatzen degula berdea izateagatik edo gartestiagoa izateagatik, ekologikoa dela eta osasunagoa, baina oker gaude, marketina da ezer gehiago.
Hainat sektoretan banatutako produktu ekologikoaok aurkitu ditzazkegu, azukrerik gabekoak, laktosarik gabekoak, gluten abekoak, beganoentzakoak... Baina produktu horiek ez dira beti honak, gure bizitzan ondo eta adina erabiltzen baditugu glutena, azukrea etab. beharrezkoak dira gure gorputzerako, bestela ez ditugu behar ditugun nutrienteak edukiko. Gainera nahiz eta esan azukre gabekoak direnik eta ez dituztela kopiperik ez ezer, gezurrra da beti edukiko dute zehertxo bat.
Orain "modan" jarri denez "ekologikoa" den guztia prezioak garestiagoak dira eta supermerkatuetan irekitzen hari dira ekologikoak diren sekzioak eta ekodenda gehiago irekitzen hari dira, eta hori gendeak segitzen duelako esaldi bat asko esaten dena:"somos lo que comemos".
Haibat ikerketek esaten dute Espanian ekologia geroz eta zabalagoa egiten hari dela baieztatzen dute. Azken 4 urteetan izan da gehien bat igoera hau.
http://www.elmundo.es/vida-sana/bienestar/2017/10/02/59ce3917468aeb77458b4632.html
http://pae.gencat.cat/web/.content/al_alimentacio/al01_pae/05_publicacions_material_referencia/arxius/2016_Informe_EcoLogical.pdf
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.